Begeleiding voor jongeren: Een weg naar toekomstige stabiliteit

Veel jongeren zitten vandaag de dag thuis wegens uitval op het werk of bij een opleiding. Omdat de richting niet helemaal past of wegens de schaarste op de arbeidsmarkt. Als ouder maak je je dan natuurlijk druk om de toekomst van je kind. Naast de onzekerheid van financiële stabiliteit kan een uitval ook zorgen voor een gebrek aan sociale interactie en ontwikkelingskansen voor je kind.

Wij helpen jongeren

Bij Het Activeringshuis snappen we dat al deze zorgen en angsten niet prettig zijn, daarom begeleiden wij jouw kind bij een nieuw begin op de arbeidsmarkt, een nieuwe opleiding of zelfs het starten van een eigen onderneming. Samen zorgen wij voor stabiliteit en genoeg kansen voor de toekomst.

Diversiteit in begeleiding voor succes

Met ons ruime aanbod aan coaches en workshops zorgen wij voor een succesvolle begeleiding, op basis van de wensen en hulpvraag van jouw kind. Onze dienstverlening is opgesplitst in drie categorieën: Mind, Actief en Creatief.

Mind: It’s al about the mind. Een negatieve gedachtegang, angsten en onzekerheden zijn allemaal onder controle te krijgen met een gezonde mindset. Hierin begeleiden wij onze deelnemers, zowel individueel als in groepsverband.

Actief: Kom in beweging. Sportactiviteiten helpen bij het verleggen van mentale grenzen en het opbouwen van weerbaarheid. Wij dagen onze deelnemers uit met brainboxen, wandelingen of yoga.

Creatief: Laat creativiteit stromen. Veel mensen zijn visueel ingesteld of werken beter met hun handen. Hier spelen wij op in met verschillende workshops. Schrijf zonder na te denken, schilder op gevoel, breng wensen en dromen in kaart.

Individuele ondersteuning op maat

Iedereen is anders. Daarom is onze begeleiding verschillend per deelnemer, deze baseren wij op de behoeften en persoonlijkheid van jouw kind.

Heeft jouw kind, met onze hulp, een passende baan of opleiding gevonden? Dan zetten wij de begeleiding nog even voort. Wij vinden het namelijk erg belangrijk dat onze deelnemers nog genoeg ondersteuning krijgen aan het begin van hun nieuwe stap. Ook wanneer zij na een jaar nog behoefte hebben om te sparren zijn zij van harte welkom. De juiste nazorg is essentieel voor ons.

Overzicht

Kortom bij Het Activeringshuis ga je weer terug naar de kern en mag je zijn wie je bent.

Ontvang professionele begeleiding voor jongeren

Ben je, na het lezen van de blog, geïnteresseerd in onze begeleiding? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor ondersteuning op maat naar een succesvolle toekomst voor je kind.