Review van Onno (oud-kandidaat)

Hoe heb je de begeleiding ervaren?
“Ik voelde me meteen op mijn gemak bij Het Activeringshuis. Lucienda heeft mij uitstekend begeleid. Ze heeft zich goed verdiept in mij en wat ik zou willen. D.m.v. haar kennis en inlevingsvermogen kwamen we steeds een stap verder in de richting naar een passende baan. Haar snelle schakelen en vele ideeën zorgden ervoor dat ik samen met haar de zoektocht naar de ideale baan steeds gerichter kon doen. Ze heeft me met veel enthousiasme en positiviteit begeleid, wat erg motiverend werkte.

Ik heb dankzij Het Activeringshuis de eerste stap naar mijn ideale baan kunnen maken en deze samen met Lucienda uiteindelijk ook gevonden. Ik ben tijdens het traject ontzettend veel over mezelf te weten gekomen, waar ik ook in de toekomst veel aan zal hebben. Ik had voordat ik naar Het Activeringshuis ging niet verwacht dat wat ik het liefste wilde, ook daadwerkelijk mogelijk was, maar Lucienda heeft mij de inzichten en mogelijkheden gegeven om mijn ideale baan te vinden. Ik kijk met veel plezier terug op mijn traject en de kennis en ervaringen die ik heb opgedaan zullen mij niet alleen in mijn nieuwe baan helpen, maar ook in mijn verdere leven.”

Kan je de tools die je hebt gekregen in het dagelijks leven toepassen?
“De inzichten, kennis en ervaringen die ik bij Het Activeringshuis heb opgedaan hebben mij dichter bij mezelf gebracht. Ik weet steeds beter wat het beste bij me past en kan op basis hiervan betere keuzes maken in het dagelijks leven.”

Ben je nog tegen dingen aangelopen tijdens je traject?
“Ik vond het in het begin erg moeilijk om keuzes te maken. Door met Lucienda mijn drijfveren achter elke keuze grondig te onderzoeken, kwam ik er steeds beter achter welke keuzes wel en niet bij me pasten. Op basis van deze kennis konden we steeds gerichter zoeken naar een passende baan, wat uiteindelijk naar mijn ideale baan heeft geleid.”

Wat vond je fijn aan jouw traject bij Het Activeringshuis?
“De warmte, positiviteit, gezelligheid en het doorzettingsvermogen waarmee Lucienda mij heeft begeleid. Ze wist me telkens weer op het juiste spoor naar een passende baan te krijgen, zelfs wanneer alle opties vergeven leken te zijn. Ze deed dit vol passie en ze bleef altijd positief, waardoor ik het vertrouwen in mezelf bleef houden en zo uiteindelijk bij mijn ideale baan terecht ben gekomen.”

Zou je Het Activeringshuis aanraden en zo ja, waarom?
“Het Activeringshuis is een echte aanrader voor iedereen die wil gaan doen waar zijn of haar hart ligt. Het heeft voor mij deuren geopend die ik in eerste instantie niet voor mogelijk hield. De inzichten en ervaringen die ik heb opgedaan tijdens mijn traject zijn voor mij van grote waarde, zowel op werkgebied als persoonlijk vlak. Ik heb dankzij de begeleiding van Lucienda niet alleen een nieuwe baan, maar ben ook gegroeid als mens.”

Heb je nog tips voor ons?
“Blijf vooral zo doorgaan met dezelfde passie en positiviteit. Ik hoop dat Het Activeringshuis nog veel mensen kan laten ervaren dat je hart volgen echt mogelijk is.”